30.11.2010 г.

Перспективен бизнес ли е цветарството?

Мини-земеделие в задния двор.

Земеделието не винаги се развива на полето. Има много печеливши земеделски възможности от дома или собствен двор. Много хора се увличат от цветарството и това хоби може да се превърне в перспективен и доходен бизнес. Някои даже стигат до построяване на собствен парник в двора си. Но това вече е за по-трудолюбивите.

Развитие на озеленяването.

А напоследък масово се озеленяват магазини, заведения, обществени сгради, частни домове - и новостроящите се и старите. Появи се нови професии - озеленител и вътрешен дизайнер. Което доказва наличието на голям и гладен пазар. Основната инвестиция в случая е за няколко добри ръководства по цветарство, ако вече не разполагате с такива. Прегледайте разделите по размножаване и... действайте.

Как да започнете с цветарството?

Отвсякъде можете да си набавите резници, издънки и даже семена. Засаждайте, отглеждайте и продавайте. Напрактика, това няма да ви коства нищо като разходи, так че целия доход от продажбите ще ви идва чиста печалба. Даже само като аматьори да действате и по 3 - 4 екземпляра на месец да продавате, по за 10 - 15 лв, това са от 30 до 60 лв допълнителен доход за месеца!

Рекламирайте растенията си.

Когато имате самостоятелни екземпляри от различни растителни видове за продажба, рекламирайте ги с обяви в местните вестници, или като раздавате евтини листовки на потенциалните клиенти или директно на цветарските магазини. Влезте във връзка с хора от посочените по-горе нови професии. Така те ще Ви имат предвид, когато реализират поредния си проект за озеленяване или вътрешен дизайн.

Изгответе си рекламна брошура с обяснения за видовете, които предлагате. Приложете подходящи фотографии. Погрижете се за оформлението на брошурата. Тази бизнес идея за развитие на цветарство крие неограничени възможности като самостоятелна и даже надомна дейност, без начален капитал. Въпросът е дали Вие ще се възползвате от нея?! Или ще чакате някой друг да я реализира, а Вие да работите за него?
------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар